7 Tips om meer licht in huis tebrengen

april 09, 2019
7 Tips om meer licht in huis te brengen

7 Tips om meer licht in huis te brengen

Bij het inrichten van je woning is het heel erg belangrijk rekening te houden met lichtinval. Het is immers veel aangenamer om in een huis te wonen met veel lichtinval, dan in een huis dat donker aanvoelt. Bovendien geeft een lichte woning je veel meer energie! Er zijn talloze manieren om meer licht in je huis te brengen. Om je alvast op weg te helpen, geven we je hierbij onze beste 7 tips.

1. Spiegels aan de muur

Door spiegels aan de muur te bevestigen, is het mogelijk om met de lichtinval te spelen, zonder dat je iets aan de ramen hoeft te doen. Handig voor mensen bij wie de woonkamer altijd maar voor één kant belicht is. Een grote spiegel kan wonderen verrichten bij jou thuis.

hoomed_interieur_inrichten_meubels_modern_zetels_1-png

2. Een lichte kleur muur

Een andere manier waarop je voor meer licht kunt zorgen in huis, is door te kiezen voor een lichte kleur verf op de muren. Lichte kleuren stoten zonlicht af, denk maar aan het dragen van een wit shirt in de zomer. Door bijvoorbeeld een frisse kleur te nemen, zal de kamer al gelijk een stuk lichter ogen dan voorheen.

hoomed_interieur_inrichten_meubels_witte_zetel_design_2-png

3. Houd de decoratie aan de ramen sober

Het staat misschien leuk, al die dingen op de vensterbank, maar het is wel nadelig voor de lichtinval. Wanneer heel jouw vensterbank volstaat, is de kans immers groot dat er heel wat licht geblokkeerd zal worden. Zonde natuurlijk want hierdoor zal jouw woning onmiddellijk een stuk donkerder lijken. Laat de spulletjes dus voor op de tafel en houdt de vensterbank sober.

hoomed_interieur_inrichten_meubels_raam_bloempot_geel_3-png

4. Wat meer ramen

Wist je dat het vandaag de dag helemaal niet meer zo duur is om een raampje te laten plaatsen? Hierdoor zal je al snel veel meer licht kunnen krijgen in de woning. Wel een optie die wat meer tijd in beslag neemt, maar het is wel het beste voor de lichtinval. Toch wel een van de beste interieur ideeën van dit lijstje.

hoomed_interieur_inrichten_meubels_raam_licht_4-png

5. Pas je lampen aan

Het zonnetje schijnt natuurlijk niet altijd. Wil jij ook een licht huis hebben wanneer de zon al onder is gegaan? Dan zal je de investering moeten maken in een paar nieuwe lampen. Er zijn vele LED lampen te vinden die wat feller licht geven. Hierdoor zal het in de avond ook genoeg verlicht zijn.

hoomed_interieur_inrichten_meubels_hout_tafel_rustiek_5-png

6. Lichte meubels plaatsen

Wat geldt voor de muur geldt natuurlijk ook voor de meubels. Door te kiezen voor lichte meubels zal jouw woonkamer een stuk lichter ogen. Een beige bank? Of toch een witte stoel? Het hangt allemaal af van wat je zelf mooi vindt natuurlijk, experimenteren is altijd leuk.

hoomed_interieur_inrichten_meubels_hoeksalon_industrielampen_6-png

7. Doe de ramen open!

Het lijkt misschien eenvoudig, maar veel mensen hebben nog altijd de ramen dicht wanneer het lekker warm weer is. Zonde, je zou ze juist open moeten doen! Ben je bang dat het te warm wordt binnen dan is het altijd mogelijk om in de avond even alles open te zetten om het door te laten waaien voor je gaat slapen.

hoomed_interieur_inrichten_meubels_7-png

Wat vind jij nu de beste van deze interieur ideeën?

Disclaimer: Wij trachten altijd de correcte en originele bron te gebruiken van iedere afbeelding die wij plaatsen. Mocht dit incorrect zijn, neem dan alstublieft contact op met info@hoomed.be