Werelddierendag: beestigdesign!

oktober 01, 2019
Werelddierendag: beestig design!

Vrijdag 4 oktober is het werelddierendag. Dé gelegenheid om je huisdier extra in de watten te leggen. Op zoek naar een leuk cadeau voor je hond of kat? Voor liefhebbers van viervoeters én design bestaan er ondertussen heel wat leuke accessoires die bovendien een meerwaarde betekenen voor je interieur. Onze top 6 in de kijker.

1. Designsofa op hondenmaat: Flora Dog Edition van Sofacompany

sofacompanycontent_flora_danny_dusty_rose_100919_dog_02h_pr-jpg

Opvallende trend: steeds meer designlabels en winkels, die op het eerste zicht niets hebben met dieren, breiden het assortiment uit met een ‘beestig’ design. Zo ook Sofacompany dat een nieuwe ‘Dog Edition’ aanbiedt van de Flora sofa. Het is eens wat anders dan de doordeweekse hondenmand. En wat meer is: speciaal voor Dierendag organiseert Sofacompany nu zaterdag 5 oktober (2019) tussen 11u en 17u een professionele fotoshoot voor jouw hond in de Antwerpse showroom van Sofacompany.

2. Massiefhouten zitje voor zijne hoogheid de kat: Geppo van Riva 1920

riva-b_dogbasket-riva-1920-363807-relb4d2f7da-jpg

Riva 1920 kennen we als een gerenommeerd Italiaans designmerk van massief houten meubelen, gemaakt uit hout van duurzaam beheerde bossen. Nieuw is het Geppo krukje, gemaakt uit één blok cederhout, waarvan een speciale variant werd gemaakt voor het poezenbeest in huis. Waarom zou je als kat met minder genoegen nemen? Design Marco Baxadonne.

3. Personaliseerbaar hondenkussen in aaibaar fluweel: Doggielounge van Fatboy

fatboy-emerald-green-jpg

Deze keer geen nieuwe zitzak van Fatboy, maar wel een luxueus hondenkussen voor viervoeters met stijl. De hoes in aaibaar fluweel, verkrijgbaar in 6 kleuren, is zacht en oogt bovendien superchic. Het bot op de voorkant is afneembaar en kan je laten bedrukken met de naam van je viervoeter. Zo bestaat er geen discussie voor wie dit luxekussen gereserveerd is.

4. Rode blikvanger van een hondenhok: Touffu van Diabla

diabla-imagen-touffu-1_b22a14de-1550-42a1-bc96-d4d4518ff15a_1600x-jpg

Diabla is een jong label van buitenmeubelen en –verlichting dat durft af te wijken van platgetreden paden. Buitenbeentje in het gamma is dit knalrode designhondenhok – ook verkrijgbaar in het wit en antraciet - dat moet en zal gezien worden. Gemaakt uit waterbestendig HPL en binnenin luxueus afgewerkt met een schuimrubberen kussen met afneembare hoes. Huisje verkrijgbaar in twee formaten. Eveneens geschikt voor katten. Design Manel Jiménez Ibáñez en Violeta Alcaide Weishaupt.

5. Tijdloos Belgisch design: Dog’s Palace van Wildspirit

wildspirit-dogs-palace-small-dp65grey-cudp65ota-mood-h-jpg

In dit Dog’s Palace van het Belgische Wildspirit voelt je hond zich de koning te rijk. Bovendien mag deze tijdloze en sobere hondenmand ook in je designinterieur gezien worden. Zowel het bed in kunststof als het bijhorende knusse hondenkussen is verkrijgbaar in 4 kleuren. Design Gerd Couckhuyt.

6. Geïnspireerd op grote architectuur: Operetta Pet van Kenneth Cobonpue

kenneth-cobonpue-operetta-pet-lounge-07-b-jpg

Van Kenneth Cobonpue, het label van de gelijknamige Filipijnse meubelontwerper met Internationale naam en faam, is deze Operetta Pet. Dit beestig design is geïnspireerd op de eenvoudige en tegelijk grootse architectuur van een operagebouw of concertzaal. De ster op het podium? Jouw huisdier!