Rijkelijk interieur met schilderachtige bloemenprints

december 13, 2019
Rijkelijk interieur met schilderachtige bloemenprints

Hou je van een rijkelijk interieur? Dan kun je je dit najaar ook weer tegoed doen aan de somptueuze bloemenprints. Zeer chic en stijlvol, zeker wanneer de schilderachtige bloemendecors dan ook nog eens gecombineerd worden met donkere tinten zoals zwart, zwartblauw of donkergroen. Maak het af met enkele goud- of koperkleurige meubelen en accessoires en je voelt je de koning te rijk in je gesofisticeerd en weelderig interieur.

Bloemstillevens in je interieur

Ook dit seizoen pakken heel wat interieurlabels uit met nieuwe bloemenprints die ons interieur zullen opfleuren. Ga jij voor een rijkelijk gedecoreerd en chic interieur? Dan zijn de decors met grote en schilderachtige bloemmotieven zeker een aanrader. Niet zelden lieten de ontwerpers zich daarbij inspireren door bloemstillevens van grote schilders uit het verleden. Zo is er onder meer de Heritage-collectie van Essenza met bloemstillevens die doen denken aan het werk van de Hollandse Meesters. Schilderachtig en superchic.

(infra) Essenza keek voor de nieuwe schilderachtige bloemenprints aandachtig naar het Nederlands erfgoed. (foto Essenza)

essenza-filou_dark_blue_campaign_landscape_02-jpg

Rijke interieurkleuren

Diepe en rijke interieurkleuren zijn weer helemaal in. Zo ogen de kleurrijke bloemenprints nog chiquer op een nachtblauwe of diepgroene achtergrond. Uiteraard blijft de combinatie met zwart ook een stijlvolle topper. Je kunt de bloemenprints op verschillende manieren in je interieur brengen. Eerder subtiel, met een sierkussen of dienblad, of meer uitbundig, in de vorm van gestoffeerde meubelen, overgordijnen, behang of een dekbedovertrek. Aan jou de keuze.

(infra) Gespot in de nieuwe wintercollectie van Au Maison: kussens en andere woonaccessoires met sierlijke bloemenprint. (foto Au Maison)

au-maison-bloemmotieven-interieurtrend-jpg

(infra) De iconische Clap stoel van Kartell is nu ook verkrijgbaar met een bekleding voorzien van een bloemenprint. Design Patricia Urquiola. (foto Kartell)

kartell-clap-met-bloemen-gestoffeerd-jpg

Hoe combineer ik bloemenprints in het interieur?

Zoals voor alles geldt: overdaad schaadt. Combineer de somptueuze bloemenprints met unikleuren voor een harmonieus resultaat. Verzadigde kleuren maken het donkerder, maar ook meer luxueus. Qua materialen laten de bloemprints zich perfect aanvullen met goud en koper. Een tafel met koperen onderstel en marmeren blad op een tapijt met bloemendecor? Goed idee! Vul aan met een plaid of fauteuil in fluweel om het luxueuze totaalplaatje te vervolledigen.

(foto Infra) De nieuwe Kew Park stoffencollectie van Casamance brengt de verfijning van een Engelse tuin tot in je woning. (foto Casamance)

casamance_kew-park-huistextiel-met-bloemen-jpg

(foto Infra) “In 2020 zien we een trend naar steeds uitbundigere bloemenpatronen met krachtige kleuren, geïnspireerd op verschillende design- en kunstrichtingen”, klinkt het bij Graham & Brown. Bloombury is dan ook Graham & Brown’s behang van het jaar 2020, ontworpen om het gevoel van de Victoriaanse boho-esthetiek op te roepen in het interieur van vandaag. (foto Graham & Brown)

graham-brown-jpg