Welke modellen tafels kan ikvinden?

april 13, 2019
Welke modellen tafels kan ik vinden?

Tafels, tafels en nog eens tafels.

Wanneer je op zoek gaat in een meubelzaak naar een nieuwe tafel dan zal het je wel opgevallen zijn dat het aanbod aan tafels zeer groot is. Dit grote aanbod maakt het natuurlijk niet gemakkelijk om een keuze te maken. Wij zijn er voor je om je hierbij te helpen. Dankzij dit artikel weet je precies welke soorten modellen tafels je kunt vinden. Voor je het weet heb jij ook een tafel waar je met heel het gezin (of alleen) aan kunt eten!

Poten of vast?

Voordat we gaan kijken naar de soorten bladen die je kunt kiezen, is het handig om even stil te staan bij de verschillende soorten poten. Je kunt natuurlijk kiezen voor een tafel met poten, vaak zijn dit er uiteraard vier. Echter is het ook mogelijk om te kiezen voor de tafels die aan allebei de kanten een blok op de grond hebben. Beide tafels hebben zo hun voordelen. De tafels met het blok zijn vaak steviger dan de tafels met de poten. Nadeel is natuurlijk wel dat er niemand aan de kopse kant van de tafel kan gaan zitten. Ben jij dus met maar 4 mensen thuis dan is het verstandig om voor het blok te gaan. Wil je echter met 6 man eten dan is een tafel met poten weer de beste optie.

interieur_tafels_modellen2-png

Modern of klassiek?

Wanneer je op zoek gaat naar de verschillende soorten stijlen dan zijn er twee stijlen die eigenlijk het meest terugkomen. Dit zijn de klassieke tafels en de moderne tafels. De moderne tafels zijn vaak wat strakker en hebben niet al te veel versieringen. Hier kan men bijvoorbeeld denken aan een industriële stalen tafel of aan een egale houten tafel. Naast de moderne tafels kan je dus ook nog kiezen voor de klassieke tafels. Hier zien we vaak verschillende soorten hout terugkomen of we zien dat de poten versierd zijn. Het hangt dus een beetje af van wat je wilt. Voor ieder soort huishouden is er wel een tafel te vinden.

interieur_tafels_modellen1-png

Uitklapbare tafel?

Een tip voor mensen die vaak gasten over de vloer krijgen: kies voor een tafel die je uit kunt klappen of schuiven. Dit zijn de tafels die normaal gesproken geschikt zijn voor 4 mensen, maar door het uitschuifbare stuk is er ineens plaats voor ruim 6 mensen aan tafel. Zo heb jij voor elk gezelschap de ideale tafel! Wanneer je een tafel wenst aan te kopen, zijn er erg veel verschillende modellen terug te vinden bij de verschillende meubelzaken. Enerzijds maakt dit je keuze niet gemakkelijk maar anderzijds biedt het dan ook weer veel mogelijkheden. Door deze ruime verscheidenheid is er echt wel voor iedereen een geschikte tafel te vinden die echt bij jou in huis past. Bekijk zeker onze andere artikelen op de blog als je nog meer te weten wilt komen over alle mogelijke meubels en inrichting van stijlen.

interieur_tafels_modellen3-png