Modern en minimalistisch interieur

juni 12, 2019
Modern en minimalistisch interieur

Een modern en minimalistisch interieur is tegenwoordig heel erg populair. Het strakke interieur met een minimum aan meubels en spullen geeft een gevoel van ruimte en orde. Omdat het zo rustgevend werkt, spreekt het zoveel mensen aan. Een opgeruimd huis geeft immers rust in je hoofd. In onze almaar drukker wordende samenleving, hebben we meer en meer behoefte aan een leefomgeving waar we even tot rust kunnen komen. De kracht van deze stijl zit in het gebruik van grijstinten met hier en daar een accent kleur, het gebruik van moderne materialen en een minimum aan meubels. Het is vooral de kunst om met zo weinig mogelijk spullen een zo mooi en luxueus mogelijk interieur te creëren. In dit artikel helpen wij je alvast op weg hoe je zelf voor een minimalistisch interieur kan zorgen.

Kleurgebruik

In een minimalistisch interieur wordt er vooral gewerkt met de kleuren wit, grijs en zwart. Voor de muren kiest men vaak wit als basiskleur. Mocht je wit een te ‘cleane’ kleur vinden, kan je ook lichtgrijs nemen voor de muren. De meubels zijn meestal ook in een effen kleur wit, zwart of grijs. Als je geen fan bent van de combinatie zwart/wit kan je eventueel ook kiezen voor een zetel in de kleur groen, marineblauw of bruin. Om de minimalistische lijn door te trekken doorheen heel jouw interieur is het natuurlijk wel aan te raden zo veel mogelijk hetzelfde kleurenpalet aan te houden. Heb je toch behoefte aan wat meer kleur, dan kan dit door hier en daar een accent kleur aan te brengen, denk maar aan enkele gekleurde kussens.

image2-png

Gebruik van moderne materialen

Er zijn prachtige moderne materialen om mee te werken, denk maar aan woonbeton of een gietvloer in wit of grijs. Vooral de combinatie van hout met deze materialen is erg geslaagd en zeer mooi om te zien. Zo kan je bijvoorbeeld een grijze gietvloer combineren met een houten plafond en een betonnen muur.

image3-png

Een minimum aan meubels

Zoals het woord ‘minimalistisch’ het zelf al zegt, gebruik een minimum aan meubels. Strakke, eenvoudige meubels, zonder al te veel versieringen, zijn hiervoor de beste keuze. Alleen de noodzakelijke meubels met een functie zijn terug te vinden in het minimalistisch interieur zoals een eetkamertafel met eetkamerstoelen en een loungezetel. Meubels zoals een bijzettafeltje, om decoratie op te zetten, kan je beter achterwege laten.

image5-png

Veel lichtinval

Belangrijk is ook dat er voldoende lichtinval is. Dit bepaalt onmiddellijk de sfeer van jouw interieur en is dus minstens even belangrijk als de meubels en de decoratie. Het beste licht is nog steeds een natuurlijke lichtinval van buiten naar binnen. Als je niet in de mogelijkheid bent voldoende natuurlijk lichtinval binnen te halen, kan je dit ook bereiken door aangepaste verlichting te gebruiken.

image4-png

Wees sober met het gebruik van decoratie

Om jouw interieur te personaliseren kan je gebruik maken van decoratie. Bij de keuze van de decoratie kan je best kijken naar jouw persoonlijke interesses. Ben je bijvoorbeeld een grote liefhebber van de schilderkunst kan je dit laten blijken door een kunstwerk aan de muur te hangen. Let er wel op dat je niet overdrijft, hou het daarom liever bij één kunstwerk. Door ook de decoratie minimalistisch te houden, zal dat ene kunstwerk zeker extra opvallen en de nodige aandacht krijgen, vooral als het kunstwerk enkele accent kleuren bevat.

Als je rekening houdt met deze tips bij het inrichten van jouw interieur, kan jij jouw interieur zeker en vast omtoveren tot een rustgevend, minimalistisch interieur. Want zoals nog steeds blijkt : less is more!

image6-png