Welke salontafel past bij mijn zetel?

april 23, 2019
Welke salontafel past bij mijn zetel?

Een salontafel lijkt misschien een van de minder belangrijke dingen als het aankomt op de inrichting van jouw woning maar dat is het zeker niet. Het is namelijk zo dat de juiste salontafel er echt kan voor zorgen dat de woonkamer een mooi geheel vormt. Veel mensen vragen zich af hoe ze binnen het grote aanbod aan salontafels de juiste salontafel kunnen kiezen. In dit artikel geven we je tips waar je best kan op letten bij het maken van je keuze.

De kleur van de salontafel

Wanneer het aankomt op de kleur van de salontafel zal je veel vrijheid en keuze hebben. Het is niet zo dat je altijd dezelfde kleur salontafel moet hebben als die van je zetel. Je kunt namelijk ook kiezen voor een kleur met een sterk contrast. Zo staat bijvoorbeeld een witte tafel bij een donkerblauwe zetel erg mooi. Of een houten tafel bij een lichte zetel. Het is verstandig om wel even op internet of in de winkel wat ideetjes op te doen voor mogelijke kleurencombinaties die je kunt toepassen in de woonkamer. Op die manier voorkom je dat je een of andere rare combinatie maakt.

image1-png

De vorm van de salontafel

Veel mensen kiezen standaard voor de vierkante salontafel. Dit lijkt natuurlijk een voor de hand liggende keuze, maar er is veel meer keuze dan je zou denken. Door goed na te denken over de vorm zal je het meeste uit jouw salontafel kunnen halen. Zo kan een ovalen of een ronde tafel ervoor zorgen dat de kamer niet zo recht oogt. Dit is ideaal voor de mensen die de illusie van ruimte willen creëren. Een lange rechthoekige tafel is ook een uitstekende keuze. Door de lengte zal ook hier de kamer groter lijken. Denk dus na over wat je precies wilt en wees niet bang om niet voor de vierkante te kiezen.

image2-png

Wat voor soort bank heb je ?

Als je een zetel in een specifieke stijl hebt, is het kiezen van een salontafel natuurlijk niet zo eenvoudig. Wat voor soort tafel moet je dan hebben? Wij raden aan om toch dezelfde soort stijl te kiezen. Heb je bijvoorbeeld een retro leren zetel dan is het niet bepaald mooi om een traditioneel bijzettafeltje te kiezen. Door de stijl hetzelfde te houden weet je zeker dat alles naadloos op elkaar zal aansluiten in de woonkamer.

image3-png

Hopelijk weet je na het lezen van dit artikel iets beter hoe je op zoek kan gaan naar een salontafel voor in huis. Als je nog veel meer wilt weten over de diverse soorten meubels die je kunt laten plaatsen in huis, neem dan zeker een kijkje op onze blog. Er zijn een hoop artikelen te ontdekken en te zien. Voor je het weet is heel jouw huis omgetoverd in een aangenaam huis waar je graag thuiskomt.