Gebruiksvriendelijke sfeerhaarden op bio-brandstof

juni 12, 2019
Gebruiksvriendelijke sfeerhaarden op bio-brandstof

Wat is een biohaard? En kan ik zo’n haard op biobrandstof ook gemakkelijk in mijn interieur installeren? Op deze vragen geven we je bij Hoomed graag een antwoord. Wat blijkt: zo’n haard op bio-ethanol is een echte sfeerbrenger die zowat overal kan geplaatst worden.

Bio-ethanolhaard in een notendop:

(+) gemakkelijke installatie: geen afvoerkanaal of gasaansluiting nodig

(+) onderhoudsvriendelijk: geen roet of as

(+) geen fijn stof

(+) milieuvriendelijke brandstof

(+) natuurlijk vlammenspel

(+) maatwerk mogelijk, ook met strakke schouwmantel

(+) ook geschikt voor in een appartement, loft of lage-energiewoning

(-) laag warmterendement

(-) best wel prijzige biobrandstof

Geen rook, geur, roet of as

Ben je op zoek naar een gezellige sfeerhaard en verder geen gedoe? Dan vormt een haard op bio-ethanol een optie. Deze haarden hebben geen afvoerkanaal of schouw nodig, zijn makkelijk te installeren (soms zelfs verplaatsbaar) en vergen amper onderhoud. Een sfeervol vlammenspel zonder gas, rook, geur, roet of as. Ideaal voor wie geen gasaansluiting, schoorsteen of rookkanaal heeft en toch – zonder ingrijpende verbouwingen – wil genieten van de sfeer van echte vlammen.

Mooie sfeerhaard

Let wel: biohaarden zijn sfeerhaarden. Je haalt ze met andere woorden niet in huis om de volledige ruimte efficiënt te verwarmen. Wel voor de gezelligheid. Waarmee we natuurlijk niet willen gezegd hebben dat een biohaard helemaal geen warmte oplevert. Afhankelijk van de grootte en het vermogen mag de verwarming gerust wat lager. Biohaarden zijn er ondertussen in tal van (design)vormen en formaten. Sommige modellen zijn zelfs mobiel, eenvoudig te verplaatsen en ook geschikt voor buiten. Zeer in trek zijn de strakke inbouwmodellen. En ook maatwerk behoort tot de mogelijkheden. Je vakman vertelt je er graag alles over.

Zuivere brandstof

Veel onderhoud vraagt een biohaard niet. Gewoon het reservoir vullen met biobrandstof, ontsteken en doven wanneer gewenst. Instant vuur! Regelmatig bijvullen is dus een must, al bestaan er ook al bio-ethanol haarden die hun brandstof uit een externe en grotere brandstoftank halen. Bio-ethanol is een milieuvriendelijke brandstof die gewonnen wordt uit natuurproducten zoals aardappelen, maïs en graan. Het is een zuivere brandstof die voor een schone verbranding zorgt en geen roetaanslag veroorzaakt of residu achterlaat. Geen of amper poetswerk, dus. Tijdens de verbranding is er ook geen rookontwikkeling of geurhinder. Er komt alleen wat waterdamp en een beperkte hoeveelheid CO2 vrij. Het volstaat dus te zorgen voor een gezonde ventilatie van de ruimte.

(infra) Glammfire biedt biohaarden aan met geautomatiseerd vulsysteem en een geoptimaliseerde verbranding. (foto Glammfire)

biohaard-glammfire_evo600_dp_wildspirit-jpg

(infra) De volautomatische haard op bio-ethanol van Bio-O! (foto Bio-O!)

biohaard-bio-o-ethanol-haard-centraal-jpg

(infra) Deze Grand XL doorkijkhaard van Iconfires zorgt voor een sfeervolle link tussen twee woonruimtes. (foto Icon Fires)

biohaard-iconfires-icongrand-xl-double-sided-jpg

(infra) De Bubble designhaard van Antrax IT, ook verkrijgbaar op bio-ethanol. (foto Antrax IT)

biohaard-bubble_bio-2-jpg

(infra) De Cubico XL biohaard van Safretti, ontworpen door Jan des Bouvrie, is zowel geschikt voor binnen- als buitengebruik. (foto Safretti)

biohaard-safretti-cubico-xl-overgooi-pers-jpg