Terrazzo-trend zet zich door

juni 12, 2019
Terrazzo-trend zet zich door

Als interieurliefhebber heb je het vast al opgevangen: terrazzo is hot! En deze terrazzo-revival en verrassende interieurtrend blijkt nog lang niet over zijn hoogtepunt heen. Integendeel zelfs, er duiken nog steeds innovatieve nieuwigheden op. Wat dacht je bijvoorbeeld van glow-in-the dark terrazzo vloer? Of allerlei hippe woonaccessoires met een terrazzo print? Een origineel interieuraccent gegarandeerd.

Terrazzo plaatmateriaal

Alles komt terug. Zo ook de terrazzo uit de jaren ’80 die weer helemaal trendy is, weliswaar in een opgefriste uitvoering. De originele Terrazzo van weleer werd gemaakt van stukjes marmer of graniet vervat in mortel. Ondertussen gebruikt men ook andere bindmiddelen en bestaat er eveneens terrazzo met schelpen, metaalschilfers, fragmenten van flessen, stukjes spiegel en zelfs koffiebonen. Op zoek naar een originele vloer of bijzonder keukenaanrecht? Nieuw is het Bealstone Photoluminescent plaatmateriaal met glow-in-the-dark terrazzo-effect. Zowel geschikt voor vloeren, trappen, meubelen als een keukenaanrecht met oplichtende spikkels wanneer de avond valt.
Toffe interieurdecors
Je ziet terrazzo opduiken in badkamers, keukens en leefruimtes, zowel op de vloer als tegen de wand. Fan van terrazzo maar liever niet in zo’n permanente vorm? Dan bestaan er ondertussen al heel wat leuke bijzettafeltjes met blad in terrazzo. Of wat dacht je van leuke lampen, servies, potjes, kussens, tapijten en zelfs behang met een terrazzoprint? Ideaal voor wie graag al eens varieert en ook de volgende interieurtrend niet wil missen.

terrazzo-bealstone-photoluminescent-beal-international-jpg

Het nieuwe glow-in-the dark plaatmateriaal van Bealstone. (foto Beal International)

terrazzo-bealstone_terrazzo-interieurtrend-1-beal-international-jpg

Terrazzo in de meest uiteenlopende kleuren. (foto Beal International)

terrazzo-normann_copenhagen_daily_fiction_07-jpg

Daily fiction: leuke woon- en schrijfaccessoires van Normann Copenhagen met terrazzo print. (foto Normann Copenhagen)

terrazzo-ferm-living-servies-41_6184-jpg

Ferm Living bekers en borden in bamboe met terrazzo-print. (foto Ferm Living)

terrazzo-ferm-living-behang-72_20141-jpg

Origineel en kleurrijk behang. (foto Ferm Living)