Tetris challenge in je interieur

oktober 09, 2019
Tetris challenge in je interieur

Ook in de ban van #tetrischallenge op social media? Het tijdloze blokkenspel Tetris inspireert en laat zich zelfs opmerken in het interieur. Of hoe de fascinatie voor geometrische vormen – en de combinatie ervan – ons echt wel bezighoudt. Klaar voor een vleugje Tetris in je woonkamer? Hier gaan we!

De Tetris Challenge vond zijn oorsprong bij de politie in Zürich. Die kwam op het idee om de complete inhoud van een interventiewagen ‘tretisgewijs’ en met een geometrische precisie op de grond te schikken in een strak vlak. De luchtfoto van de bijzondere ‘compositie’ ging viraal en kende al gauw navolging bij hulpdiensten wereldwijd. De hype sloeg over en ook dierenartsen, muziekensembles, turnverenigingen en kleuterklasjes sprongen op de kar. Alleen Instagram telt vandaag al 10.200 posts met #tetrischallenge. Te gek? Misschien wel, maar deze keer gelukkig wel totaal onschuldig. Dat Tretis ook de designwereld bezighoudt – en al langer dan vandaag – wijst op de vele meubelen en woonaccessoires die op het blokkenspel geïnspireerd zijn. Kijk maar eens naar deze bijzonder voorbeelden die de Tetris-gekte tot in de woonkamer brengen.

1. Wandkast uit de Tetrim collectie van hülsta

hulsta_tetrim_wohnen_177004f3_09_2018-jpg

Van smal naar breed, hoog naar laag: Tetrim is, naar hülsta's gewoonte, perfect in te plannen volgens jouw persoonlijke smaak en beschikbare ruimte. De kubussen en L-vormige elementen passen op meerdere manieren in elkaar, zodat je eindeloos kan combineren.

2. Tetris tapijt van Linie Design

linie-design-tetris-lime-in-2500-jpg

Tetris op de vloer? Dat kan in de vorm van dit tapijt, gezien bij het Scandinavische label Linie Design. Dit handgetuft wollen tapijt in 100 % wol is verkrijgbaar in drie kleurencombinaties. De gekleurde vlakken zorgen voor een onvervalst nineties-gevoel. Design Urd Moll Gundermann.

3. Modulaire boekenkast LIB_RIS van Busnelli

busnelli-lib-ris-4-b-arcit18-jpg

De verschillende modules van deze boekenkast laten zich zowel horizontaal als verticaal combineren tot een persoonlijke Tetris-compositie. Uitgevoerd in aluminium en verkrijgbaar in zes lakkleuren. Alada Design.

4. Tetris salon- en bijzettafeltjes van Gallotti & Radice

gallotti-radice-jpg

Of wat dacht je van een bescheiden portie Tetris in de vorm van deze stijlvolle salon- en bijzettafels? De met de hand afgewerkte bronzen structuur wordt gecombineerd met een glazen blad zodat het geometrisch lijnenspel ook van bovenaf zichtbaar is. Design Massimo Castagna.

5. Sculpturale Tetris dressoir van My Home

my-home-tetris-2-h-jpg

Van het designlabel My Home is deze modulaire en sculpturale wandkast die creatief omspringt met volumes. Met de hand gemaakt in Italië waardoor er heel wat mogelijkheden zijn qua compositie en afwerking.

6. Tetris volgens Woood

wood-350534-05-sf-tetris-wit-eiken-combi-jpg

Slecht één module en toch eindeloos veel combinaties… dat is Tetris van het Nederlandse merk Woood. Verkrijgbaar in onbehandelde eik en ook in wit geborsteld grenenhout.

7. Knap vormgegeven van Swisspearl

tetris-trash-2kl-jpg

Ook dit modulair systeem van Swisspearl, een merk van Eternit, kreeg de naam Tetris. Het in de massa gekleurde materiaal, bestaande uit cement, recycleerbare synthetische vezels en cellulose, is weerbestendig waardoor het net zo goed kan aarden in een industriële loft als op het terras.