Tranquil Dawn: trendkleur voor dauwtrippers én rust in het interieur

november 21, 2019
Tranquil Dawn: trendkleur voor dauwtrippers én rust in het interieur

Maak kennis met Tranquil Dawn, dé kleur van het jaar 2020 volgens verflabel Levis. Het is een tijdloze trendkleur met een vleugje pastel die ons moet laten dromen van frisse ochtenden en verre horizonten. Ochtendmens of nachtraaf? Eigenlijk heeft iedereen baat bij de rust die deze verfkleur in het interieur brengt.

levis-cf20_horizon-image-jpg

Tijdloze trendkleur

Verfborstels klaar? Start! Of toch eerst nog even rustig genieten van het ochtendgloren alvorens de muren in een nieuw kleurtje te zetten. Over smaak en kleur valt uiteraard niet te twisten. Maar als het van Levis afhangt, is de nieuwe trendkleur Tranquil Dawn alvast een goed uitgangspunt. Het is een tijdloze nuance die het midden houdt tussen blauw, groen en grijs, een zachte pastelkleur zonder zeemzoeterig te worden. ‘Het ochtendgloren in zijn essentie’, zoals men het bij Levis gevat verwoordt.

levis-cf20-a-home-for-creativity-livingroom-103p-jpg

Human touch

Wij zien in Tranquil Dawn een tint die vast in de smaak zal vallen bij liefhebbers van de Scandinavische woonstijl. Maar ook wie van een bohemian of meer botanisch geïnspireerd interieur houdt, kan er mee aan de slag. Wanneer je de zachte blauwgroene tint combineert met andere pastels, ontplooit Tranquil Dawn zich als tijdloze en rustgevende nuance. Het Global Aesthetic Center eert de kleur omwille van z’n speels expressionisme: een vermogen om te verbinden en de mens te stimuleren in zijn creativiteit. Het is ook een kleur met een ‘human touch’ die – vooral in deze snelle hightech maatschappij – een connectie biedt met de nostalgische ‘echte’ wereld. Naast andere pastels laat Traquil Dawn zich ook combineren met meer intense tinten voor een krachtiger kleurstatement. De Levis Ambiance Trend Collection 2020 omvat naast Tranquil Dawn nog 9 intense natuurkleuren die zich onderling fraai laten combineren. Aan mogelijkheden dus geen gebrek.

Tranquil Dawn woonaccessoires en meubelen

Hoe breng je de trendkleur Tranquil Dawn in je interieur? Niet alleen door schilderwerken – muren én eventueel ook het plafond – maar ook met leuke woonitems die aansluiten bij deze kleur. Van een prominent aanwezige sofa over subtielere sierkussens tot servies die de genoeglijke sfeer tot op de gedekte tafel brengt.

tranquil-dawn-jpg

 1. Lederen retro sofa en keramische vaas van HK Living
 2. Metalen plaatjes met spreuken van IB Laursen
 3. Porcelino Grey servies van Pomax
 4. Devon zitbank van Leolux
 5. Fluwelen kussen Kale van Cozy Living
 6. Iconische Thonet S43 stoel ontworpen door Mart Stam
 7. Drupvrije Vacuum Jug thermos van Eva Solo
 8. Jazzy servies van Bungalow Denmark
 9. Swivel sofa Aqua met jaren 50 design van Notre Monde
 10. Galet servies en ovenschotels van Pomax
 11. Organisch vormgegeven bord van Home Autour du Monde