Trendkleuren voor 2020: pittig en positief

december 18, 2019
Trendkleuren voor 2020: pittig en positief

We blikken al eens vooruit naar de trendkleuren en interieurtrends voor 2020. Wat blijkt? Het nieuwe jaar wordt kleurrijk. Sombere tinten maken plaats voor een meer uitbundig en monter kleurenpalet. Verfspecialisten Colora en Boss Paints spreken van de ‘colours of resistance’, pittige verfkleuren die de behoefte aan optimisme en positivisme voeden. In totaal werden er 27 trendkleuren voor het interieur geselecteerd, ingedeeld in drie levensstijlen: (No) More Greys, Expore Reality en Super Natural. Welke stijl past bij jou?

Kleurtrend 1: (No) More Greys met expressieve kleuren

trend2020_trend2020_no_more_greys_dripping_hr-1-jpg

(No) More Greys omvat 7 expressieve tinten met een ‘rebel street attitude’. Het zijn echte statementkleuren, gaande van krachtig rood over denim blue tot uitbundig goud. Het kleurenpalet wordt aangevuld met staalblauw, gebroken wit en een sterk contrast tussen zwart en geel. Wie kiest voor een stijlvol interieur met weliswaar een eigenzinnige en eigentijdse knipoog, vindt vast zijn gading tussen deze expressieve en klassevolle kleuren die zich eindeloos laten combineren. Vul aan met leder, brons en architecturale interieurobjecten voor een stijlvol interieur dat helemaal klaar is voor het nieuwe decennium.

colora-no-more-greys-jpg

Interieurtrend (No) More Greys (foto’s Colora/BOSS paints)

Kleurtrend 2: Explore Reality met excentrieke verftinten

trend2020_explore_reality_dripping_hr-jpg

Moeilijkheden om ’s morgens wakker te worden? Dit euvel behoort tot het verleden met deze Explore Reality kleurentrend. Denk aan excentrieke en reflecterende interieurkleuren waar de energie van afspat. Ga voluit voor een levendig interieur dat de creativiteit stimuleert. Of gebruik de kleuren met mate voor een subtieler effect. Elke tint schept een andere sfeer. Door de fellere tinten te combineren met de meer gedempte tonen uit deze kleurenlijn, verkrijg je een harmonieus geheel. Mix & match is het motto. Deze kleurentrend laat zich perfect aanvullen met objecten in gekleurd glas of plastic.

colora-explore-reality-jpg

Interieurtrend Explore Reality (foto’s Colora/BOSS paints)

Kleurtrend 3: Super Natural met een natuurlijk en rustgevend kleurengamma

trend2020_super_natural_dripping_hr-jpg

In 2020 blijft de natuur een belangrijke inspiratiebron, ook wat de aankleding van het huis betreft. Dit vertaalt zich in de Super Natural kleurenreeks met wel 12 rustgevende interieurkleuren. De kleuren van nevel, zonnegloed, bloesems, mossen, houtsoorten, schors en grassen brengen de natuur naar binnen. Mooi op zich, maar pas echt bijzonder wanneer je ze combineert tot een organisch geheel. Deze kleuren kunnen het goed vinden met hout, leder en linnen, gerecycleerde materialen en objecten met ronde vormen.

colora-colora-supernatural-jpg

Interieurtrend Super Natural (foto’s Colora/BOSS paints)