Hoe kies ik een perfect tv-meubel?

juni 12, 2019
Hoe kies ik een perfect tv-meubel?

Het aanbod tv-meubelen is heel erg groot, gaande van een eenvoudige tv-tafel tot een volledig tv-wandmeubel. Een tv-meubel kopen is dan ook niet altijd even gemakkelijk. Misschien is deze aankoop iets waar je naar uitkijkt of misschien heb je deze aankoop al even uitgesteld. De voornaamste reden dat mensen de aankoop van een tv-meubel meestal uitstellen, is dat ze geen idee hebben hoe hieraan te beginnen. Hoe groot moet het zijn en welk model past het best in mijn interieur? Kies ik het meubel in een lichte kleur of kies ik voor natuurlijk hout? Al deze vragen zijn belangrijk om eens over na te denken. Na het lezen van dit artikel heb je alvast een beter idee van de verschillende modellen en weet je precies waar je moet aan denken bij deze speciale aankoop.

image1-png

De modellen even op een rijtje gezet

Best kan je voor jezelf eerst bepalen hoe belangrijk de tv voor jou is en welke functie jij wil geven aan het tv-meubel? Is de functie van het tv-meubel voor jou decoratief, functioneel of beiden? Als je eerder houdt van een eenvoudig model en je hebt geen behoefte aan opbergruimte dan is een tv-tafel misschien iets voor jou. De tv-tafel is heel erg mooi in combinatie met planten en decoratie.

Sommige mensen willen graag rondom de tv ook nog allerlei multimedia opbergen. In dit geval is de tv-kast een ideale keuze. TV-kasten lenen zich uitstekend voor het opbergen van allerlei apparatuur en accessoires. Er zijn hier zoveel modellen mogelijk gaande van een kast met een rij schuiven onder de tv tot een tv-kast met verschillende kasten rondom de ganse tv. Verschillende opstellingen zijn hierbij mogelijk.

  • Zo kan je ook een tv-kast kiezen met de mogelijkheid om de tv volledig in de kast te zetten. Handig voor mensen die hun tv liever opbergen na het tv kijken.

  • Tv-kasten kan je kant en klaar kopen in de meubelwinkel of je kan beslissen om de tv-kast volledig op maat te laten maken van muur tot muur door een erkende vakman.

  • Als de tv echt heel belangrijk is in jouw leven, en je hebt de ruimte ervoor, kan je zelfs een aparte tv-kamer of een ‘home cinema’ voorzien.

image2-png

De grootte van het tv-meubel

Wanneer je op zoek gaat naar bijvoorbeeld een tv-kast is het belangrijk dat je de afmetingen van de tv in de gaten houdt. Niets is vervelender dan een prachtig tv-meubel kopen om er vervolgens achter te komen dat de tv helemaal niet past in de opening. Het handigste is om je tv gewoon even op te meten en om ervoor te zorgen dat er altijd meerdere centimeters zitten tussen de tv en het uiteinde van de kast. Op die manier voorkom je een miskoop.

image3-png

Laat je niet afleiden

Wat ook belangrijk is bij een tv-meubel is dat je geen meubel kiest met een opvallende kleur of een patroon. Dit kan echt afleidend werken. Je kan dus beter een tv-meubel kiezen met een neutrale kleur of zonder al te veel patronen. Door het egaal of neutraal te houden zal je veel beter kunnen genieten van jouw tv-momentjes thuis. De stijl van het meubel en het gebruikte materiaal Blijf ook even stil staan bij de stijl van het tv-meubel en het gebruikte materiaal. Het gebruikte materiaal bepaalt mee welke stijl het tv-meubel heeft. Zo kan je er best voor zorgen dat de stijl van jouw tv-meubel aansluit bij de rest van jouw interieur. Een hoogglans tv-meubel past bijvoorbeeld zeer goed in het moderne interieur. Of het gebruik van staal en hout is een zeer geslaagde combinatie voor het industriële interieur. Rekening houdend met deze tips en met jouw budget, zal je zeker en vast het ideale tv-meubel vinden dat perfect in jouw interieur past!

image4-png