7 Modellen van wandkasten

april 23, 2019
7 Modellen van wandkasten

Als je plannen hebt om een wandkast te kopen voor in de woonkamer, of in een andere kamer, zal je zien dat er een groot aanbod is. Wij laten je vandaag dé top 7 soorten modellen wandkasten zien. Na het lezen van dit artikel heb je alvast een idee waaruit je kan kiezen en kan je voor jezelf al een idee vormen welke wandkast het best in jouw interieur zou passen.

1. De bekende blokken

De blokken zijn zeker en vast door iedereen heel erg gekend. Eigenlijk zijn dit allemaal losse kastjes die je aan de muur kunt hangen. Deze wandkastjes zijn heel bekend geworden door IKEA. Zij hebben deze soort kast echt op de kaart gezet. Je kan ze kiezen in verschillende kleuren. Bijkomende vraag is dan wel, houd ik het bij één kleur of maak ik een combinatie van verschillende kleuren. Alleszins het is en blijft een topper!

interieur_wandkasten1-png

2. Een honinggraat wandkast

Naast de bekende blokken kan je ook kiezen voor de honinggraat wandkast. De naam zegt het natuurlijk al, deze wandkast lijkt op de graat van een bijenkorf. Echt iets voor mensen die het eens anders willen aanpakken. Het staat bijvoorbeeld ook bijzonder leuk in de kinderkamer om kleine hebbedingetjes uit te stallen!

interieur_wandkasten2-png

3. Klassiek

De klassieke hardhouten kast is natuurlijk ook een uitstekende keuze. Deze wandkast is zeer sterk en luxueus, ideaal voor mensen die wel houden van een beetje nostalgie in huis. Bovendien kan je hier ook zeer veel spullen in opbergen. Opbergruimte kan je immers nooit genoeg hebben!

interieur_wandkasten3-png

4. Moderne wandkast

Deze wandkast heeft een modern ontwerp en staat ideaal in een modern interieur. Je hebt ze in veel verschillende soorten en maten. De lengte van d kasten maakt de kamer langer en ruimer.

interieur_wandkasten4-png

5. Zwevend

De zwevende wandkast is echt bijzonder om te zien. Net als de blokken wordt deze kast aan de muur vast gemonteerd. Hierdoor zweeft de kast als het ware en geeft het je het gevoel dat niet heel het huis volstaat met meubels. Dit soort wandkast is bovendien ook heel praktisch, denk maar aan het poetsen van de vloer.

interieur_wandkasten5-png

6. Trapjes

Op nummer 6 staan de trapjes. Dit is de wandkast die de vorm heeft van een trap, bijvoorbeeld handig om te gebruiken in combinatie met een hoogslaper. Het grappige aan deze kast is dat het net even wat anders is dan de gewone opbergkast en de klassieke trap. Dat zijn twee vliegen in één klap!

interieur_wandkasten6-png

7. Wandkast op maat

De wandkast op maat, zoals iedereen die wel kent, is heel mooi en praktisch. Deze kast is ideaal voor mensen die de ruimte optimaal wensen te benutten om bergruimte te creëren. Door het frontpaneel zorgvuldig uit te kiezen, past deze wandkast in eender welk interieur, van landelijk tot modern.

interieur_wandkasten7-png

Er is dus een groot aanbod aan wandkasten waaruit jij zeker en vast jouw ideale keuze kan maken. Neem zeker een kijkje bij de andere artikelen op deze blog om nog meer tips te weten te komen voor het inrichten van jouw huis tot een echte thuis.