Creëer een uniek zitlandschap met modulaire sofa’s: geen dertien in een dozijn

januari 20, 2020
Creëer een uniek zitlandschap met modulaire sofa’s: geen dertien in een dozijn

Jouw interieur, jouw smaak, jouw sofa! De modulaire sofa’s van vandaag ontplooien zich tot heuse ‘puzzelbanken’ waarmee je een uniek en persoonlijk zitlandschap samenstelt. Telkens anders en helemaal afgestemd op jouw behoefte, familie en woonkamer. Twaalf nieuwe modulaire sofa’s… zo zijn er geen dertien in een dozijn.

Pode: van A tot Ziggy

pode_ziggy_fabric_red_0009-jpeg

Meet Ziggy, de puzzelbank van Pode by Leolux. Designer Pascal Bosetti ontwierp Ziggy met een jonge en levendige sfeer in het achterhoofd. De strakke lijnen en een hoekig uiterlijk sluiten daar volledig op aan. Kies voor de aparte rug- en lendenkussens uit verschillende stoffen en kleuren. De bank wordt losjes gestoffeerd zodat de zachte vulling goed tot zijn recht komt. De accessoires, zoals een eiken dienblad en een vouwkussen, maken dit zitlandschap compleet.

Jori: sensuele Sophia Landscape

jori_sofa-jpg

Designer Cuno Frommherz ontwierp voor Jori deze Sophia Landscape, een eigentijds zitlandschap met zachte rondingen en vrouwelijke verfijning. De comfortabele zitmodules worden gedragen door fijne hoekpootjes, als een elegante dame op hakken die de aandacht weet te trekken.

Moooi: awardwinnende BBF sofa… voor jou en je beste vrienden

moooi-2-jpg

Nieuw van het Nederlandse en eigenzinnige designlabel Moooi: de BFF sofa. Dit ontwerp van Marcel Wanders was meteen goed voor een verdiende NYCxDESIGN award. De gecapitonneerde look, sterk uitvergroot, bezorgt dit zitmeubel met eindeloze combinatiemogelijkheden zijn cosy maar tegelijk zeer eigentijdse look. Verkrijgbaar in een waaier aan kleuren, stoffen en leder.

Freistil 135: een bankeiland met mogelijkheden

freistil-sofa-eiland-jpg

Een bank, ligbed en alles daartussenin. Deze Freistil 135 laat zich multifunctioneel gebruiken. Het uitgelezen ‘ponton’ om op te zitten, liggen, te hangen en genoeg ruimte voor bijvoorbeeld een dienblad voor lekkere hapjes en drankjes. Het gestoffeerd bankelement is naar keuze verkrijgbaar met vier poten of twee poten en twee wieltjes waardoor het extra aan mobiliteit wint. Design: KaschKasch uit Keulen.

Rolf Benz: Addit, een archetypisch banklandschap

rolf-benz-download-5-jpg

“Wij wilden een archetypisch landschap ontwikkelen, dat er tegelijkertijd fris en speels uitziet”, aldus designers Werner Aisslinger en Tina Bunyaprasit. Addit van Rolf Benz is een modulair bankprogramma met lineaire en zwevende uitstraling. Strak, maar dankzij de volumineuze, zachte kussens ook uitnodigend en een echte feelgood plek. De bijhorende maar uiteraard optionele salontafels en tapijten vervolledigen het concept.

Cassina: Dress-up, de haute couture sofa

cassina-dress-up-set-c-sofa-jpg

Dress-up is de recente sofa van Cassina met elegante details die doet denken aan het vakmanschap uit de modewereld. Noem het een ‘haute couture’-sofa, voorzien van verfijnde en contrasterende stiksels. Ook hier weer tal van modules die zich eindeloos laten schikken en herschikken. Design Rodolfo Dordoni.

Walter Knoll: Living Landscape… daar zit beweging in

walter-knoll-19_living-landscape-755-jpg

Met Living Landscape heeft Walter Knoll een sofa die zich perfect weet aan te passen aan het moment en de mensen die er in plaatsnemen. Een uitgekiend mechanisme maakt dat sommige modules eenvoudigweg gedraaid kunnen worden, naargelang de gewenste compositie van het moment. Het uitnodigend zitcomfort en het tijdloos design doen de rest. Design EOOS.

Moroso: organisch vormgegeven Gogan sofa

moroso-web_3f4a0604-jpg

Deze Gogan sofa, ontworpen door Patricia Urquiola voor Moroso, is een monolithische en modulaire sofa geïnspireerd door de natuur. Zo doet het design denken aan de platte rivierkeien die door de tand des tijds en het water hun vorm kregen en vaak opduiken in Japanse tuinen als ornament.

B&B Italia: Dock sofa op een platform

b-b-itaila-dock-sofa-jpg

Deze Dock sofa van B&B Italia onderscheidt zich door het houten platform dat de basis vormt van deze modulaire zitbank. Dit wordt aangevuld met kussens, rug- en armleuningen maar ook tafeltjes waardoor er een uniek en dynamisch zitlandschap ontstaat. Verkrijgbaar met een zithoogte van 38 cm of een lage en casual uitvoering van amper 26 cm die bovendien oosters aandoet.

Durlet: Dune sofa met verrassende materialenmix

durlet-zetel-jpg

Waarom zou je kiezen tussen stof of leder als beide kan? De combinatie geeft deze Dune sofa van Durlet net dat ietsje extra. Deze materialenmix mag, maar hoeft uiteraard niet. Mix & match is het motto, ook wat de verschillende modules betreft.

Zanotta: Shiki sofa met oosterse knipoog

zanotta-shiki-damianwilliamson-02-pro-b-arcit18-jpg

Voor deze Shiki sofa van Zanotta liet ontwerper Damian Williamson zich inspireren door de sierlijke eenvoud van de traditionele Japanse futon of matras. Eigentijds design met warme inborst dankzij de gecapitonneerde afwerking en de met de hand afgewerkte knopen.

Flou: MyPlace met bijzondere compositie

flou-mu-place-sofa-jpg

Tot slot is er deze nieuwe MyPlace sofa van het Italiaanse Flou: verkrijgbaar in drie verschillende zitdieptes en tal van composities. Bijzonder zijn de bijhorende tafeltjes – bijvoorbeeld ook in de vorm van een zeshoek - die zich tussen de modules laten schuiven. Hierdoor maakt de opstelling een knik en krijg je weer een heel andere configuratie. Design Emanuela Garbin en Mario Dell’Orto.