Een zware of lichte tafelkiezen?

april 13, 2019
Een zware of lichte tafel kiezen?

Eettafels spelen natuurlijk een cruciale rol in het huishouden.

Wanneer mensen een groot gezin hebben, zullen ze wel moeten beschikken over een tafel die genoeg ruimte biedt voor iedereen. Het is door het huidige aanbod dat het lastig kan zijn om een goede eettafel te vinden. De belangrijkste keuze die je zal moeten maken is of je kiest voor een lichte of voor een zware tafel. Beide vormen hebben zo hun voor- en nadelen. Om het je net even wat makkelijker te maken, zullen we jou in dit artikel het verschil tussen beide keuzes laten zien.

Een zware eettafel

Het voordeel van een zware eettafel is dat de luxueuze uitstraling. Dit komt voornamelijk door het feit dat deze tafels over het algemeen gemaakt zijn van hardhout. Hardhout staat bekend om het sterke karakter. Bij een hardhouten tafel weet je zeker dat je een eettafel hebt waar je een lange tijd mee kunt doen. Je kunt ook kiezen voor een stalen tafel. Deze zijn door grote omvang ook een stukje zwaarder maar zal wel erg mooi staan in de eetkamer. Nadeel van een zware eettafel is wel weer dat ze te zwaar zijn om zomaar te verplaatsen. Wanneer jij dus een keer iets wilt veranderen in huis, of wanneer je de tafel opzij wilt schuiven zal dit niet zo makkelijk gaan. Dit is wel iets waar je rekening mee moet houden. Mocht je namelijk wel gaan schuiven met de tafel dan zal je flinke krassen kunnen krijgen op de vloer. Niet bepaald iets waar je op zit te wachten waarschijnlijk.

interieur_zware_tafels-png

Een lichte eettafel

Naast de zware eettafels kan je dus ook kiezen voor een lichte tafel. Deze tafels zullen als voordeel hebben dat je ze veel makkelijker kunt verschuiven dan de zware tafels. Hou je bijvoorbeeld regelmatig een feestje en moet je hiervoor de tafel verplaatsen om ruimte te maken dan is het kopen van een lichte tafel een goede optie. Nadeel van deze soort tafels is daarentegen wel weer dat ze erg makkelijk kunnen verschuiven. Wanneer je niet oplet kan het zijn dat je krassen krijgt over de vloer. Er tegenaan stoten is nu eenmaal wel iets wat nogal eens kan gebeuren. Ook is de kwaliteit over het algemeen ietwat lager bij deze soort tafels. Je zal dus eerder aan vervanging toe zijn als je kiest voor een lichte tafel. Het hout is namelijk niet van een dusdanig hoge kwaliteit. Het is niet te vergelijken met hardhout.

interieur_tafels-2-png

Het zal dus allemaal een beetje afhangen van wat je zelf wilt. Als je van jezelf weet dat je nogal eens met de tafel zal gaan schuiven dan is de keuze voor een lichte tafel al snel gemaakt. Wil je maximale kwaliteit en luxe uitstralen met de eettafel dan is een zware eettafel toch wel de keuze die je het beste kan nemen.