Woning inrichten, breng de lente in huis

april 09, 2019
Woning inrichten, breng de lente in huis

Woning inrichten, breng de lente in huis

Met de winter en zijn donkere dagen, betekent het niet dat jouw woning er maar saai uit moet zien! Nu is dan ook hét moment om iets aan het interieur te doen. Door de woning hier en daar aan te passen kan iedereen eindelijk eens de lente in huis brengen. We begrijpen dat je het lastig vindt om gelijk aan de slag te gaan. Wij hebben voor jou dan ook enkele tips om het interieur net even te voorzien van een frisse uitstraling.

lente-jpg

Bron: Home with Holliday

Groen moet je doen

Planten doen het altijd goed in een woning, echter is dit nog altijd iets wat veel mensen vergeten. Wanneer het wat kouder is dan blijven de bloemen vaak buiten de deur. Dit is toch wel zonde. Bloemen en planten op de bijzettafel zijn namelijk de meest eenvoudige manier om extra kleur aan te brengen in de woning. Daar komt ook nog eens bij dat je door het ontzettend grote aanbod planten altijd wel terecht zal komen bij een plant die geheel aansluit bij de soort woning.

planten-png

Bron: Industrieel chique

Het jaar van de lichte tinten

Steeds meer mensen kiezen voor lichte tinten in huis. Dit is vrij logisch. Door lichte tinten toe te passen kan je namelijk de illusie creëren van een zeer verlichte kamer. Dit is vooral handig voor mensen die thuis over niet al te veel ramen beschikken. Wanneer zij te veel vasthouden aan donkere tinten dan krijgt het huis gelijk een beetje een duistere uitstraling. Zonde natuurlijk want straks gaat het zonnetje weer schijnen! Nu snappen wij ook wel dat je niet heel het huis om kunt gooien, maar je zou er wel voor kunnen kiezen om de muren te voorzien van een laagje nieuwe lichte verf.

lichte-tinten-png

Bron: Bintihomeblog.com

Wees niet bang om te schuiven

Schuiven en verplaatsen, het is iets wat jouw woonkamer of iedere andere kamer in huis echt een stuk beter kan maken. Door ruimte te creëren en door het hier en daar te veranderen krijg je het gevoel dat er een hoop veranderd is in huis, zonder dat je allerlei nieuwe meubels hoeft te kopen. Doe oude dingen weg en maak het iets minimalistischer in huis. Een huis wat er opgeruimd bij ligt, ziet er toch net even wat mooier uit. Schuif die salontafel eens de andere kant op en zet de kast op een andere plek. Het is dé manier die je kunt gebruiken als je het interieur wilt opfrissen.

minimalistisch-png

Bron: Archilovers.com

Het interieur is niet iets wat vast staat in de woning. Hier moet je dan ook jouw voordeel uit halen. Zonder al te veel moeite is het mogelijk om net even wat meer verfrissing te krijgen in het interieur en om jouw huis naar het volgende niveau te tillen. Heb jij zelf nog ideetjes op het gebied van inrichting? Wees niet bang om te experimenteren. Door zelf aan de slag te gaan zal je zien dat er ontzettend veel mogelijkheden zijn!

Disclaimer: Wij trachten altijd de correcte en originele bron te gebruiken van iedere afbeelding die wij plaatsen. Mocht dit incorrect zijn, neem dan alstublieft contact op met info@hoomed.be