BETALING

Betalingsmiddelen

Hoomed ondersteunt verschillende betalingsmiddelen: Bancontact, Payconiq, Visa, MasterCard, PayPal… Voor geen enkele methode rekent Hoomed extra kosten aan de klant.

Creditkaart

U kunt makkelijk betalen met een creditcard. Wij bieden de aankoop van creditcards via MasterCard en Visa. Wanneer je bestelt, hoeft je alleen het creditcardnummer, de vervaldatum en het controlecijfer op de achterkant van de kaart op te geven. Je account wordt onmiddellijk in rekening gebracht na het voltooien van het bestelproces. Als de aankoop niet zou plaats vinden, annuleert je uw bestelling of stuurt u de goederen terug. Het openstaande bedrag wordt onmiddellijk terug op je rekening gestort.

Bancontact

Om je online aankoop te betalen, klikt je op het logo Bancontact/MisterCash. Geef uw kaartgegevens, kaartnummer, vervaldatum en naam. De website vraagt u een aantal gegevens die op uw betaalkaart staan, in te vullen. Het kaartnummer is het nummer van 16 tot 19 cijfers. Dit mag je gegroepeerd of zonder spaties ingeven. De vervaldatum van de kaart in datum en jaar. (telkens 2 cijfers) De naam van de kaarthouder. (in hoofdletters) Vervolgens worden deze versleuteld en doorloopt je de veiligheidsprocedure: een elektronische handtekening met je digipas.

Veiligheidsprocedure, uw elektronische handtekening via digipass.

Om voor alle partijen (de online handelaar, uw bank én jezelf) te bevestigen dat u uw eigen kaartgegevens ingegeven hebt, wordt er een veiligheidsprocedure uitgevoerd. Hiermee krijgt je een tijdelijke, geverifieerde elektronische handtekening (cijfercode via uw digipas) waarmee je de betaling definitief bevestigt.

Hoe gaat het in zijn werk?

Als je een online aankoop wilt doen, geeft je eerst de gevraagde gegevens van je betaalkaart in. Vervolgens komt je terecht in een nieuw scherm. Je hebt dan uw digipas nodig, die je ook gebruikt voor online bankieren. Schuif de Bancontact/MisterCash in de digipas en volg de instructies op het computerscherm. Je ontvangt op het einde van dit proces een cijfer, dat geldt als elektronische handtekening. Hiermee bevestig je op het computerscherm uw identiteit en uw betaling. Daarna zal u terug gebracht worden naar de webshop.

Bancontact/Payconiq

Open uw payconiq-app van uw bank en scan de QR-code met het Payconiqlogo, op de winkel. Controleer het bedrag en bevestig deze. Geef je pincode in. Je krijgt meteen een bevestiging van betaling.

Veilig betalen

Bij elke betaling via Hoomed worden betalings- en rekeninggegevens verwerkt door een beveiligde server met de nieuwste 128-bit SSL-codering. Dit type codering is een gevestigde standaard bij moderne betalingen en biedt het hoogste niveau van privacybescherming. Vragen over onze beveiligingsrichtlijnen? Neem dan rechtstreeks contact op met ons op.