Binnenverlichting

Bekijk:

Wilt u duurzame verlichting?

De eerste vraag die je jezelf moet stellen is in welke mate duurzaamheid voor jou belangrijk is. Als duurzaamheid voor jou belangrijk is, dan zal je automatisch uitkomen bij LED lampen. Deze lampen zijn op het gebied van duurzaamheid de ware koning. Door de lage verbruikskosten zal je in de maand aanzienlijk veel geld kunnen besparen op de energiekosten. Is duurzaamheid niet zo belangrijk voor jou? Dan heb je nog tal van opties die een veel warmer licht kunnen uitstralen.

Wat voor soort kleur moet het zijn?

Per ruimte en per kamer zal er een ander soort kleur nodig zijn voor de verlichting. Wanneer je ’s avonds na het werk voor de tv zit wil je een warme lamp hebben. Dit zorgt namelijk voor een rustgevend gevoel en een prima sfeer in de woonkamer. Net hetzelfde geldt voor de eettafel. Hier zijn felle lampen af te raden. Wanneer je echter verlichting wilt plaatsen in de badkamer of de garage, dan zal je sneller kiezen voor een felle lamp. Dit zijn namelijk ruimtes waarin je genoeg licht nodig hebt om alles te kunnen zien.

Spots, balken of wandlampen

Wanneer je weet wat voor soort verlichting je in huis wilt hebben en wat voor kleur je graag wil, is het tijd om te kijken naar de soort lamp. Spots zijn ideaal in ruimtes die goed verlicht moeten worden. Het zijn lampen met een geconcentreerde lichtstraal. Balken daarentegen zorgen ervoor dat de hele ruimte verlicht is. Handig voor bijvoorbeeld in de schuur of de garage. Normale wandlampen of sta-lampen zijn dan weer geschikt om te gebruiken in de woonkamer. Bij verlichting is het voornamelijk belangrijk om te kijken naar de ruimte waarvoor je verlichting nodig hebt. Als het gaat om een kamer waar je zal ontspannen of gezellig zal samenzitten, dan is het mooier om te kiezen voor een warmere lamp. Wil je daarentegen alles goed kunnen zien, zoals bijvoorbeeld in de badkamer, dan is een felle LED lamp wel een goede optie. Stel jezelf dus altijd de vraag: “Naar wat voor soort verlichting ben ik eigenlijk op zoek?”.